Cumartesi, 31 Temmuz 2010
Advertisement

Reklam
Yeri





Kayıp Parola?
Hesabınız yok mu? Kayıt Ol
Anasayfa arrow Demokrasi
Gazi Katliamı (12 Mart 1995)

ImageAlevi inançlı ve düzen mühalifi insanlarımızın yoğun olarak yaşadığı Gazi Mahallesinde devlet destekli faşistler pastene ve Kahveleri taradılar, taranan Kahvelerde insanlar katledildi. Saldırganlar elini kolunu sallayarak herhangi bir devlet engeliyle karşılaşmadan ortadan sır oldular. Acılarını haykıran mahalle halkı güvenlik güçlerinin mahalle halkına karşı anti-Demokratik hukuk dışı bir gücün tüm özellikleriyle mahalle halkına saldırdılar, copladılar, panzerlerle kitlenin üstüne gidip insanları kurşunladılar.

Oturduğu Kahveleri taranan halk susmadığı için güvenlik güçlerinin saldırısına uğrayan yine mahalle halkı oldu. Devleti yönetenler Gazi mahallesindeki olayları dış mihraklar demogojisiyle izaha çalıştı, halkı saldırgan, "güvenlik"? güçlerini mağdur ilan edip sokağa çıkma yasağı ilan ederek sansürle basının faliyetini kısıtlayarak kamu oyunun gerçekleri öğrenmesini engelediler. Yaralıların zamanında tedavisini engelediler. Acılı mahalle halkının tepkilerine demokratik yöntemlerle yanaşmayan Devlet cenazelerin toplu kaldırılmasını engelemeye çalışarak demokratik kurumları işlevsiz hale getirmeyi planlıyarak gerginliğin dahada tırmanmasına neden oldu Umraniyedede yeni katliamlara zemin yaratılarak ölü sayısının dahada artmasına yol açıldı. Devlet açısındanda hiç bir şey olmamış gibi görevine devam ettirilen içişleri Bakanı, Vali, Emniyet müdürü yaşananları basit bir kaza gibi geçiştirilmek istercesine sadece bazı katillerin görev yerleri değiştirildi.

Gazi mahallesindeki Katliam tamamen Devlet tarafından hazırlanmış bir Katliamdır.

Onlarca insan Polis kurşunlarıyla öldü. Tüm bu katliamları yapan eli kanlı katilerini devlet bir de mukafatlandırdı, elikanlı Istanbul emniyet müdürü Necdet menzir milletvekili olarak Parlemontoya girdi. Gazi mahalesi mahkemeleri ilden ile dolaştırıldı. Insanları bezdirip davanın akışını istedikleri gibi karara bağlamak için? Devletin tum Kurumları muhalefet de dahil hepsi Gazi mahallesinde yaşayan Alevi yurtsever, aydın, demokrat, emekci halkın katilleridir.(kaynak: facebook.com)

Yorumunu Halkımıza bırakıyoruz...




Yorumlar (0)

Yorum yap
quote
bold
italicize
underline
strike
url
image
quote
quote
smile
wink
laugh
grin
angry
sad
shocked
cool
tongue
kiss
cry
Kısalt | Uzat

busy
 

Demokrasi...

Logolar
 
www.radyoarguvan.com sadece internet üzerinden yayın yapmaktadır.
© 2006-2010 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz.
Yazılım ve Sistem Yönetimi: Joomla&Bozan