Image

ImageRadyoarguvan.com: Fikirler ne zaman nerede nasıl ortaya çıkar belli olmaz. Her fikrin oluşmasını sağlayan bir davranış vardır elbet.Atmalılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma  Derneği öncülüğünde İstanbul’dan Kazım Başıbüyük, Şemsettin Polat, Rüştü Aslan ve Kemal Yalçınkaya’nın sunduğu destekle, öğrencilere çanta , kırtasiye , ayakkabı ve parke yardımıyla  başladı. Kömürlük köyünde “sigarayı bırak eğitime katkı sun “ solağaniyle yola çıkarak öğrencilere verilen destek dayanışma ruhunu pekiştirdi. Atmalı iş adamları neden kalıcı bir eser bırakmayalım diyerek bir yol haritası çıkardılar.. Böylece Atmaya  bir okul yapmasın fikri doğmuş oldu. Bu görüşten yolla çıkarak Atmalılar Derneği  yönetim kurulu öncülüğünde uygulama başlatılmış oldu. İlk iş olarak İstanbul da ki Atmalı iş adamları ile bir toplantı yapıldı. Doğduğu topraklara bir eser bırakmak için en iyi seçeneğin  okul olacağı düşüncesinde Atmalı iş adamları görüş birliğine vardılar.

Atmalı iş adamları başta Şemsettin Polat, Seyfi Polat, Kazım Başıbüyük, Rıza Taşdöven ve Hüseyin Taşdöven in büyük maddi katkıları ile lokomotif güç oluşturuldu. Hazırlanan protokol Şemsi Polat’ın öncülüğünde Malatya Valiliğinde imzalanarak yolla çıkıldı. Başlangıçta hayata geçirilmesi oldukça güç görünen, bir çok kişinin uygulamasının mümkün olmadığını düşünse de dernek yönetimi ve iş adamlarından aldığı destekle projenin peşine düştü. Uygulamada bürokrasi tarafından destek yerine köstekte bulsa yolla çıkılmıştı bir kez.Başta yüzde 50 olması gereken devlet desteği yüzde 25 indirildi.Böylece protokol yüzde 75 vatandaş yüzde 25 devlet desteğiyle Atmalı iş adamları geri adım atmayarak projeyi başlaştı. Atmalı iş adamları doğdukları topraklara borcunu bir eğitim yuvası yaptırarak ödemeyi düşünmüşlerdi.Öylede yaptılar.Okulun adı Atmalılar İlköğretim Okulu olarak tescil etmiş oldular. Kolay değildi bu anlamlı ve güzel proje mimar Hüseyin Albayrak. tarafından takip edilerek yapılması gerekenin en güzeli yapılmadıydı. Mimar Hüseyin Albayrak Atmalıların bu dayanışma ruhuna hayranlıklarını gizlemeden desteğini özveriyle birleştirdi. Yine böylesine anlamlı bir dayanışmayı gören Malatya Miletvekili sayın Mevlit Aslanoğlu gerek maddi gerekse manevi desteklerini bizlerden esirgemedi.

            Kolay değildi çıkılan yol. Kömürlük köyü Malatya merkeze 80 km oluşu çalışmaları olumsuz etkilese de İstanbul da gelen gerek maddi gerekse manevi destek hızla büyüdü.”Bir tuğla da sen koy” kampanyası adıyla tüm Atmalıların ve dostlarının kapısı çalındı.Amaç dayanışma ruhunu toplumun tüm katmanlarına yaymak ve paylaşım ruhunu hayata geçirmekti.Malatya da oto park görevlisi cebinden çıkardığı 5 Y.TL. yi verirken yüzündeki ifadeyi görmek gerekirdi.Her ne kadar bürokrasi engelleri çıksa da halkımızın sunduğu küçük destekler lokomotifimiz yoluna  büyüyerek devam etti.Şu anda yüzde 95 i tamamlanan Atmalılar İlköğretim Okulu önümüzdeki öğretim yılın da öğrencilerini ağırlamaya hazır olacak.Her insanın doğduğu topraklara burcu olduğunu unutmamalıdır.Gözümüzün ilk açıldığı coğrafya kutsal değerlerimiz arasında olmalı kanısındayım.Yarınlara eğitim yuvası adına büyük özverilerle yapılan Atmalılar İlköğretim Okulu başta Atmalı iş adamlarımız olarak her açıdan destek sunan tüm duyarlı insanlara ne kadar teşekkür etsek azdır.Şiarımız “Bir Çocuk Değişir Türkiye Değişir” sözüydü.Yarın çantalarında umut yüreklerinde yaşama sevinci ve gözlerinde geleceğimizin ışığı olan çocukların okuyacağı bu okulda umarım daha büyük toplumsal dayanışmalara da ışık tutacaktır.Bu kısa okul öykümüzü sizinle paylaşmak istedim.

ImageRıza PARLAK

By Radyo Arguvan

Radyo Arguvan 2006 yılından beri aralıksız olarak yayın yapan ve Arguvan'ı ve Arguvan kültürünü tanıtmayı kendisine esas görev olarak gören Web Sitesidir. Radyo Arguvan adında anlaşılacağı üzere, Arguvan Türkülerinin yayınlandığı bir Radyo Sitesidir. Arguvan Türkülerinin yanında Halk Türküleri ve Özgürlük Türkülerinede yer vermektedir. Kültür ve Sanatta Halktan yana Tavır koymayı benimsemiştir.

  • https://radyo1.radyo-dinle.tc:7041
  • Radyo Arguvan