İlçemizde sanayi sektörü olarak hiç bir faaliyet yoktur İlçe merkezinde yalnızca T.C. Ziraat Bankası mevcuttur.
İlçemizde faaliyet gösteren Kooperatifler listesi aşağıdadır.
1- Arguvan Merkez Tarım Kredi Kooperatifi,
2- Karahüyük köyü Tarım Kredi Kooperatifi,
3- İsaköyü Tarım Kredi Kooperatifi,
Tarım;
İlçemizin yüzölçümünün büyük bir bölümü tarıma elverişli arazi niteliğindedir. Geriye kalan kısımları ise çayırlıklar, meralar,bozuk ormanlıklar ve çıplak dağlar oluşturmaktadır.
İlçemiz arazi genel toplamı 1.037.000 dekar olup, Tarıma elverişli ekilebilir arazi; 37.000 Dekar sulu, 392.000 dekar susuz olmak üzere toplam 429.000 Dekar olup, bunun büyük bir kısmını buğday ve arpa gibi tahıl bitkileri oluşturmaktadır.İlçemizde nohut,fasulye,mercimek ekimi az da olsa yapılmaktadır.Fakat son yıllarda oldukça azalmıştır.Meyve alanı bakımından en fazla kayısı ve elmacılık önem arz etmektedir.İlçemizde 17.100 dekar kayısı bahçesi, 1380 dekar elma bahçesi ve 15450 adet ceviz ağacı mevcuttur. Karakaya baraj gölüne yakın kısımlarda sulama imkanı olan yerlerde karpuz ve kavun, sulama imkanı olmayan yerlerde ise kavun ekimi son yıllarda artış göstermiştir. Çiftçi eğitimi ve yayımı neticesinde, son yıllarda nadasa ayrılan alanlar gittikçe azalmaktadır.1000 dekarlık alanda ise bağcılık yapılmaktadır. Bu meyve veren kayısı ağaçlarından geçtiğimiz dönemde 2096 ton yaş kayısı elde edilmiştir. Ayrıca 38.500 meyve veren ve meyve vermeyen 7.800 olmak üzere toplam 46.300 elma ağacı mevcuttur. Meyve veren elma ağaçlarından 1.300 ton elma elde edilmiştir. Fasulye ve Meyve bahçeleri dışında diğer yapılan tarımsal çalışmalar genelde susuz yapılmaktadır. İlçemizin İçmece ve Karababa köylerinde Karakaya barajından su tahliyesi ile sulanabilecek tesisler mevcuttur.
Hayvancılık;
İlçemiz ekonomisinin temel gelir kaynaklarından biri de hayvancılıktır. Hayvancılıkta ilk sırayı koyun, sığır ve keçi yetiştiriciliği almaktadır. Koyun ırkının tamamını yerli ırk olan Karaman teşkil etmektedir. Sığırcılıkta az sayıda yabancı ırk dediğimiz Montofon ve Holştayn cinsi teşkil etmektedir. İlçemizde hayvancılık genel olarak aile hayvancılığı şeklinde yapılmakta olup, özel besi veya işletme şeklinde hayvancılık çok az yapılmaktadır. Bu nedenle hayvan ıslahı çalışmalarına ağırlık verilerek ilçemizde mevcut büyük baş hayvanlara suni tohumlama ve sığıra tabi tohumlama tatbiki yapılmakla birlikte çiftçilerimize bu konularda aydınlatma çalışmaları da yapılmaktadır.
Arıcılık;
İlçemizde arıcılık son yıllarda önem kazanmış olup, gezginci
arıcılık biçiminde fenni kovanlarda arıcılık yapılmaktadır. Geçmiş yıllarda yapılan arıcılık projeleri neticesinde önemli bir ilerleme kaydedilmiş olup, şu ana kadar 6900 adet fenni kovan yetiştirilmiştir. Ayrıca eski tip kara kovan arıcılıkta az miktarda olsa devam etmektedir. İlçemizde 1150 adet de kara kovan bulunmaktadır.
Kaynak Arguvankaymakamlığı web sitesi